Epson се ангажира да постигне отрицателен въглероден отпечатък и да не използва суровини от полезни изкопаеми до 2050 г.

Новоназначеният президент на Epson за Европа Йоширо Нагафуса приветства визията на Epson, насочена към устойчивостта за бъдещето

Epson се ангажира да постигне отрицателен въглероден отпечатък и да не използва суровини от полезни изкопаеми до 2050 г.

Evropa, 10. června 2021– Глобалната технологична компания Epson си постави визия, насочена към устойчивостта за бъдещето, която включва ангажимент за намаляване на въглеродните емисии в съответствие със сценария от 1,5°C до 2030 г. Компанията ще се присъедини към RE100 – глобален колектив от компании, поели ангажимент до 2023 г. да постигнат 100% възобновяема електроенергия. Epson също така се ангажира да постигне отрицателен въглероден отпечатък и да преустанови използването на ресурси от полезни изкопаеми до 2050 г., като ще докладва редовно за глобалния си напредък в постигането на тази цел.

Новият президент на Epson за Европа Йоширо Нагафуса

Йоширо Нагафуса, назначен за президент на Epson Европа на 1 април тази година, коментира този ангажимент: „ Ние в Epson се стремим да работим и разработваме технологии по начини, които могат да подкрепят обществото да се справя с развиващите се проблемите, с които се сблъсква, а има няколко по-важни въпроса от климатичните промени. Особено се гордея, че поемам тази лидерска роля за Epson Европа, докато навлизаме в нова фаза за компанията. Очаквам с нетърпение да поведа нашите дейности в Европа в посока намаляване на въздействието, което продуктите и услугите и веригите за доставки на Epson оказва върху околната среда.“

Преди да бъде назначен за президент г-н Нагафуса заема поста старши вицепрезидент за Epson в Европа и отговаря за оптимизирането на инфраструктурата и операциите по продажби в региона на CISMEA. Г-н Нагафуса е заемал редица висши позиции в Epson, както в Европа, така и в световен мащаб, в продължение на 30 години работа в компанията.

Обновената визия Epson 25 и Визия за околната среда 2050 г.

Epson наскоро обяви Обновената Epson 25е нова корпоративна визия, която води компанията към постигането на своите цели за устойчивост и обогатяване на общностите. Силният ангажимент към устойчивостта на Epson и постиженията на компанията вече я нареждат сред десетте най-големи според рамката на устойчивост на разузнавача в отрасъла IDC, чиято оценка е по-висока от средната за всички измерени показатели. Преразгледаната от Epson Визия за околната среда 2050 г.утвърждава тези цели, като компанията се стреми да има отрицателен въглероден отпечатък и да спре да използва суровини от изкопаеми източници до 2050 г. чрез програма за декарбонизация, затваряне на циклите за ресурси, намаляване на въздействието върху околната среда на клиентите и разработване на иновативни екологични технологии.

xxx, Epson, добавя: „Новата визия за околната среда 2050 г. и новото ни членство в RE100 са забележителни моменти за нашата компания. Обновената визия е свидетелство за това, къде сме стигнали до момента като компания и докъде бихме искали да стигнем в бъдеще чрез определянето на амбициозни и измерими цели. Ангажираността на служителите на Epson в цяла Европа да реализират тази визия е вдъхновяваща и имам пълно доверие в способността ни да я постигнем заедно.“

RE100

Epson обяви на 15 април, че ще се присъедини към RE100 – глобален колектив от големи и влиятелни компании, ангажирани да използват 100% възобновяема енергия. Epson бързо напредва към тази цел, като обяви на 26 март 2021 г., че всички обекти в префектурата Nagano ще преминат към 100% възобновяема електроенергия до 01 април 2021 г. Тази новина следва обявлението от 16 мартот Epson, че всички обекти на групата по света ще обезпечават нуждите си от електричество от 100% възобновяеми енергийни източници до 2023 г.

Край

За Epson

Световен лидер в технологиите, Epson поема ангажимента за съвместно постигане на устойчивост и обогатяване на общностите чрез своите ефективни, компактни, прецизни и цифрови технологии за свързване на хората, нещата и информацията. Компанията е фокусирана върху решаването на обществени проблеми чрез своите иновации в печата в офиса и дома, търговския и индустриалния печат, производството, графичните материали и начина на живот. До 2050 г. Epson ще постигне нулеви емисии на въглероден диоксид и ще спре да използва невъзобновяеми ресурси като нефт и метал. Ръководена от базираната в Япония Seiko Epson Corporation, разрасналата се в целия свят Epson Group генерира продажби от около 1 трилион японски йени годишно.

global.epson.com/