Epson и Mercedes-AMG Petronas Motorsport създават първият в света бокс, който свети в тъмното

Epson подхожда новаторски към боксовете във Formula 1™

15 септември 2017 г. Epson обръща внимание на знаковото нощно състезание Grand Prix в Сингапур с нов и вълнуващ поглед върху колите и боксовете във Formula 1™. Амбициозният план за създаване на (вероятно) първия в света бокс, който свети в тъмното, комбинира водещите пазарни продукти на Epson и доказаното превъзходство на настоящия шампион за World Constructors Championship във Formula One™ – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, с трикратния световен шампион Люис Хамилтън.

Epson започва с преобразяването на състезателната кола на Mercedes-AMG Petronas от обикновен болид в шедьовър, който свети в тъмното. Това става благодарение на принтер Epson SureColor SC-S Series. Дизайнерският екип на Mercedes-AMG Petronas Motorsport трансформира външния вид на победителя от световния шампионат през 2016 г., като отпечатва светещи материали, с които покрива колата, и версии на знаковите марки, които светят в тъмното. След това светлините спират, а техническият екип извършва първия пит-стоп на тъмно в историята. С помощта на светещи костюми и инструменти екипът прави няколко бързи смени на гуми.

Ефектът се усилва от водещия лазерен проектор на Epson – EB-L25000U, първият и най-яркият в света с технология 3LCD, яркост от 25 000 лумена и подобряване на картината до 4K, създаден за динамични и въздействащи продукции¹.

Концепцията е създадена, за да даде на почитателите на Formula 1 изцяло нов поглед върху боксовете, като демонстрира убедително и технологичното лидерство на Epson и Mercedes-AMG Petronas Motorsport в световен мащаб.

В състезателния календар за 2017 г. можете да видите пътуването на шампионата до Сингапур, където Mercedes-AMG Petronas Motorsport ще се опита да затвърди водещата си позиция в състезанието в знаковата „нощна надпревара на F1“. Има над 1 600 прожектора, които осветяват известната градска писта – това е 4 пъти по-висока яркост, отколкото при повечето футболни стадиони – истински спектакъл, чакан от почитатели по целия свят. В чест на нощното състезание, в каналите на Epson и Mercedes-AMG Petronas ще бъде пуснато съдържание, което свети в мрака. Това ще стане през уикенда на надпреварата в Сингапур (15 – 17 септември 2017 г.).

Светещият в тъмното бокс е част от иновативната промоционална серия на Epson и Mercedes-AMG Petronas, която включва и миналогодишната кампания #LewisGetsInked, както и предизвикателството F1 Ink Tank Challenge за 2017 г. с Люис Хамилтън ( https://www.epson.co.uk/lewisgetsinked).

В каналите на Epson скоро ще бъде представено видео и друго съдържание, което „свети в тъмното“.

Иън Камерън, генералният директор за брандинг и комуникация в Epson, казва: „При партньорството ни с Mercedes-AMG Petronas Motorsport винаги сме се фокусирали върху съвместната работа при търсенето на иновация и производителност в нашите съответни индустрии. Светещият в тъмното бокс е новаторски и вълнуващ проект. Той показва перфектно колко практични и адаптивни са нашите продукти – дори при най-необичайните и изненадващи ситуации. Много сме доволни от резултатите.“

Виктория Ваулс, директор „Маркетинг“, Mercedes-AMG Petronas Motorsport, казва: „Винаги е удоволствие да работим с Epson и да създаваме иновативни и напредничави концепции. Epson работи с авангардни технологии, за да постига резултати, и това напълно съответства на нашите цели във Formula 1. Спирането в бокса е стара традиция във Formula 1, така че съвместната ни работа с Epson и новаторските им продукти, за да предложим нова перспектива за този процес, е много вълнуваща.“

Вижте местния сайт на Epson за подробности във връзка с Epson SureColor SC-S Series, EB-L25000U и други продукти от Epson. http://global.epson.com/web_sites.html

Имайте предвид, че имената и наличността на продуктите са различни в различните региони.

1. Според изследвания на Seiko Epson (към август 2016 г.).

 

-Край-