КАЖЕТЕ „СБОГОМ!“ НА КАСЕТИТЕ С МАСТИЛО

Спестете до 90% от разходите за печат1

СЕРИЯ ECOTANK

80 милиона принтера EcoTank, продадени в света6

Какво е EcoTank?

Един принтер EcoTank е фундаментално различен от повечето принтери – вместо касети с мастило той включва голям резервоар за мастило, който можете да допълвате с мастило от включените бутилки с мастило. От самото начало имате достатъчно мастило, за да отпечатате до 14 000 страници 2 – а това означава, че пестите пари и време, понеже не сменяте често касетите. Настройката е проста, допълването е безпроблемно и надеждно и осигурява страница след страница качествени разпечатки.

Гледане на целия видеоклип

Печат на ултраниска цена

Спестете до 90%

от разходите за печат3

ОТПЕЧАТАЙТЕ НАД 390 ЧЕРНО-БЕЛИ СТРАНИЦИ ЗА 2 ЛВ.4

ОТПЕЧАТАЙТЕ НАД 260 ЦВЕТНИ СТРАНИЦИ ЗА 4 ЛВ.4

Спокойствие

Един комплект бутилки е еквивалентен на до 66 касети с мастило1, така че можете да печатате безпроблемно хиляди страници.

Защо да изберете EcoTank

Представяме Ви гамата

Всекидневен печат

Печатайте, сканирайте и копирайте лесно с принтерите EcoTank за дома.

Печат с бизнес качество

Справете се със задачите ефективно с тези ориентирани към бизнеса EcoTank модели.

Фотопечат

Произвеждайте невероятни, гланцови снимки и се насладете на богати и ярки цветове.

Черно-бели принтери EcoTank

В рамките на 3 години можете да спестите до 50% от разходите за печат в сравнение с черно-белите лазерни принтери 9.

Печат от мобилни устройства и още

Със серията компактни многофункционални устройства на Epson с Wi-Fi печатането от мобилни устройства може да бъде бързо и лесно. Вече няма нужда да сте вързани за бюрото – изпращайте задания за печат от таблета или смартфона си чрез Wi-Fi и серия безплатни приложения за мобилен печат8.

Гледане на видеоклип
Научете повече

Напред към бъдещето с технологии без нагряване

Увеличете производителността и намалете влиянието върху околната среда без компромиси.

Открийте подходящия EcoTank за вас

1 На базата на изчисленията на Epson, намалението в средните разходи на страница и средния брой касети с мастило, необходими за отпечатването на същия брой страници като бутилките с мастило EcoTank 101 и 103. Сравнение между средния брой отпечатани страници (A4 по тестовия ISO/IEC 24712) за бутилки EcoTank от серия 101 и 103 и броя отпечатани страници с оригинални консумативи (IDC, Hardcopy Peripherals Consumables Tracker, доставки за 2021 г., публикувано през първото тримесечие на 2022 г.), използвани в 10-те най-продавани консуматорски А4 мастиленоструйни принтери с касети в Чехия, Унгария и Полша (IDC, Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, доставки за 2021 г., публикувано през първото тримесечие на 2022 г.) Разходите на страница се изчисляват като съответните приходи от продажбите на бутилки/касети и общият брой отпечатани страници се разделят на броя продадени устройства.

2 Посоченият брой на отпечатаните страници е екстраполиран въз основа на оригинална методология на Epson от симулация на отпечатване на тестови шаблони по ISO/IEC 24712. Посоченият брой на отпечатаните страници НЕ E базиран на стандарт ISO/IEC 24711. Посоченият брой на отпечатаните страници може да варира в зависимост от изображенията, които печатате, вида хартия, който използвате, честотата на печат и условията на околната среда, като например температура. По време на първоначалната настройка на принтера се изразходва малко количество мастило за запълване на дюзите на печатащата глава, така че броят отпечатани страници с първоначално приложения комплект може да бъде по-нисък.

3 За всички модели без L805, L810, L850, L7160, L7180: Среден брой нужни касети/реализирани икономии при отпечатване на същия брой страници с включените бутилки с мастило със серията EcoTank (без L805, L810, L850, L7160), без да се смята цената на хардуера. Сравнението е между средната стойност за формат A4 със серията EcoTank спрямо средната стойност за 10-те най-продавани модела в Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка за периода април 2017 г. – март 2018 г. Разходи за печат, калкулирани за частта стандартни и XL касети за същия референтен период за пазарите в Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка. Средната продажна цена е калкулирана чрез разделяне на сумата на приходите на броя единици. Данните за производителност на касетите с мастило са взети от уеб сайтовете на съответните производители. За моделите L805, L810, L850, L7160, L7180: Средна стойност за реализирани икономии при отпечатване на същия брой страници с включените бутилки с мастило със серията EcoTank, без да се смята цената на хардуера. Сравнението е между средната стойност за формат A4 със серията EcoTank спрямо средната стойност за 10-те най-продавани модела в Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка за периода април 2017 г. – март 2018 г. Разходи за печат, калкулирани за частта стандартни и XL касети за същия референтен период за пазарите в Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка. Средната продажна цена е калкулирана чрез разделяне на сумата на приходите на броя единици. Данните за производителност на касетите с мастило са взети от уеб сайтовете на съответните производители.

4 Броят отпечатани страници е въз основата на най-високата цена на страница (CPP) за сериите бутилки с мастило 101, 103, 112 и 664 на Epson. CPP се изчислява въз основата на общата комбинирана цена от препоръчителните цени за бутилките с циан, магента и жълто мастило за цветни страници или препоръчителната цена на бутилката с черно мастило за черно-бели страници, разделена на публикувания брой отпечатани страници. Препоръчителните цени на дребно са правилни към април 2023 г.

5 На базата на информация за обема на продажби от IDC WW HCP Tracker (данни от 4-то тримесечие на 2018 г.).

6 Към 31 март 2023 г. IDC, Тримесечно проследяване на периферни устройства на хартиен носител, доставки от четвъртото тримесечие на 2010 г. до първото тримесечие на 2023 г., публикувано през първото тримесечие на 2023 г.

7 Въз основа на сравнително тестване на производителността, Epson L3150/L4160 срещу HP Smart Tank Wireless 515 и Canon G3411/G6040, тестове за продуктивност за една страница, Keypoint Intelligence – Buyers Lab (BLI), февруари 2020 г. Най-краткото време за отпечатване на една страница, сравнено с тествани конкурентни A4 Wi-Fi мастиленоструйни „3 в 1“ OEM системи с резервоари за мастило. За пълни резултати и подробности на тестовите условия прочетете отчетите на Buyer Lab, които може да намерите тук: Buyers lab report - Epson L3150.pdf, Buyers lab report - Epson L4160.pdf. Epson е регистрирана търговска марка, EXCEED YOUR VISION и логотата се регистрирани търговски марки на Seiko Epson Corporation. Всички други търговски марки са собственост на съответните притежатели и се използват само за идентификационни цели.

8 Необходима е безжична връзка с интернет. За повече информация и подробности за поддържаните езици и устройства посетете https://www.epson.bg/apps-software/epson-connect

9 Икономиите, постигнати за 3 години при отпечатване на 406 страници на месец. Сравнението на разходите включва цените на включения хардуер и резервните бутилки с мастило/касети за тонер. Сравнението на цените на хардуера е направено въз основа на първоначалните цени на бутилките с черно мастило на Epson M1100 и средната цена на оригиналните касети с черен тонер от най-големия наличен брой отпечатани страници за най-продаваните 77% от еднофункционалните черно-бели лазерни принтери с формат A4 (скорост на печат под 20 стр./мин) в Гърция, Чехия, Унгария, Полша, останалата част от Югоизточна Европа, Румъния, Словакия, Словения и Турция за периода януари – декември 2018 г. Сравнението на разходите за печат е направено въз основа на първоначалните цени на бутилките с черно мастило на Epson (серия 110) и средните цени на оригиналните касети с черен тонер от най-големия наличен брой отпечатани страници за най-продаваните 77% от еднофункционалните черно-бели лазерни принтери с формат A4 (скорост на печат под 20 стр./мин) в Чехия, Унгария, Полша и Турция за периода януари – декември 2018 г. Производителност на касетите с тонер за лазерен принтер на конкурентите според уеб сайтовете на производителите.