НАПРЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО С ТЕХНОЛОГИИ БЕЗ НАГРЯВАНЕ

Увеличете производителността и намалете влиянието върху околната среда без компромиси.

Технология без нагряване

Мастиленоструйните принтери на Epson използват технология без нагряване, за да осигурят на потребителите модерни предимства пред лазерната и термичната технология за мастиленоструен печат.

Сравнение на процеса на печат

Лазерните и мастиленоструйните принтери може да изглеждат еднакви отстрани. Но важното е какво има вътре.

Сравняване на процесите на печат

Методът на печат при лазерните устройства е сложен процес с 8 отделни етапа, както и високи топлинни нива, за да може тонерът да се загрее и да се фиксира върху хартията.

При мастиленоструйните принтери има две основни технологии: термичен печат, при който се използва топлина, и Piezo, при който няма загряване.

Термичен мастиленоструен процес

Термичната мастиленоструйна технология прилага електрически ток, за да се нагрее мастилото и да се изтласка през печатащата глава.

Piezo процес на изтласкване

За разлика от термичните мастиленоструйни и лазерни принтери, за технологията без нагряване на Epson не се изисква топлина при изтласкването на мастилото. Вместо това се прилага натиск върху Piezo елемента, който се огъва назад и напред и изтласква мастилото от печатащата глава.

Ползите от технологията без нагряване

Пестите време благодарение на постоянно високата скорост на печат

Технологията без нагряване на Epson не изисква топлина за загряване на устройството, когато се включи или „събуди“ от режим на заспиване. Това означава, че тя може да осигури бързо време за отпечатване на първата страница (FPOT) в сравнение с лазерните принтери, които трябва да загреят изпичащия блок, за да печатат. А за разлика от термичната технология за мастиленоструен печат, с технологията без загряване на Epson не е нужно да се изчаква мастилото да се охлади между отделните изтласквания. Така можете да печатате по-бързо и да спестите много време.

Използвате по-малко енергия и пестите пари

Технологията без нагряване на Epson използва по-малко енергия в сравнение с лазерната технология, защото не използва топлина за загряване. Тъй като мастиленоструйните принтери нямат изпичащ блок, който трябва да се загрее, това води до значително по-ниска консумация на енергия. А за разлика от термичната технология за мастиленоструен печат, технологията на Epson без нагряване позволява консистентно изтласкване на мастилото, така че принтерът може да печата с постоянно бърза скорост. Това може да доведе до по-кратко време на работа на принтера и следователно намаляване на оперативните разходи.

По-малко резервни части, по-слабо въздействие върху околната среда

Лазерните принтери обикновено имат повече консумативи и в много случаи се нуждаят от периодична смяна на барабана, предаващия ремък и изпичащия блок. Благодарение на технологията без нагряване нашите мастиленоструйни принтери имат по-малко части, които се нуждаят от смяна в сравнение с лазерните принтери, а за разлика от термичните принтери, нашите печатащи глави не са консумативи. Това намалява влиянието върху околната среда при производството и рециклирането на допълнителни ресурси.

По-малко намеса за по-висока производителност

Конструкцията без нагряване на мастиленоструйните принтери на Epson означава, че има по-малко части, които могат да станат неизправни, което намалява нуждата от намеса. Процесът на изтласкване без нагряване означава, че за разлика от термичните принтери няма топлинно увреждане на печатащите глави, така че те да издържат по-дълго. В резултат на това мастиленоструйните принтери на Epson предлагат по-добра надеждност и значително намаляване на времето на престой.

Открийте предимствата на технологията без нагряване на Epson

Открийте идеалния принтер с нашия инструмент за намиране на принтери.

Преглед на гамата

Свържете се с нас

За повече информация относно решенията на Epson просто попълнете Вашите данни по-долу и представител на Epson ще се свърже с Вас.

Полетата, отбелязани със звездичка (*), са задължителни.
Свържете се с нас