НАПРЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО С ТЕХНОЛОГИИ БЕЗ НАГРЯВАНЕ

Увеличете производителността и намалете влиянието върху околната среда без компромиси.

Технология без нагряване

Мастиленоструйните принтери на Epson използват технология без нагряване, за да осигурят на потребителите модерни предимства.

Сравнение на процеса на печат

Лазерните и мастиленоструйните принтери може да изглеждат еднакви отстрани. Но важното е какво има вътре.

Технологията без нагряване на Epson не изисква топлина при изтласкването на мастилото. Вместо това се прилага натиск върху Piezo елемента, който се огъва назад и напред и изтласква мастилото от печатащата глава.

За разлика от това лазерните принтери трябва да загреят изпичащия блок, за да могат да печатат.

Термичен мастиленоструен процес

Термичната мастиленоструйна технология прилага електрически ток, за да се нагрее мастилото и да се изтласка през печатащата глава.

Piezo процес на изтласкване

За разлика от термичните мастиленоструйни и лазерни принтери, за технологията без нагряване на Epson не се изисква топлина при изтласкването на мастилото. Вместо това се прилага натиск върху Piezo елемента, който се огъва назад и напред и изтласква мастилото от печатащата глава.

Ползите от технологията без нагряване

Постоянен високоскоростен печат

Технологията без нагряване на Epson не изисква топлина за загряване на устройството, когато се включи или „събуди“ от режим на заспиване. Това означава, че печатането може да започне веднага, за разлика от лазерните принтери, които трябва да загреят изпичащия блок, за да могат да печатат. Гарантира се постоянен високоскоростен печат, дори за документи с висока плътност на печата.

По-малкият разход на енергия пести енергия и пари

Технологията без нагряване на Epson използва по-малко енергия в сравнение с лазерната технология, защото не използва топлина за загряване. Тъй като мастиленоструйните принтери нямат изпичащ блок, който трябва да се загрее, това води до значително по-ниска консумация на енергия.

По-малко резервни части, по-слабо въздействие върху околната среда

Лазерните принтери обикновено имат повече консумативи и в много случаи се нуждаят от периодична смяна на барабана, предаващия ремък и изпичащия блок. Благодарение на технологията без нагряване нашите мастиленоструйни принтери имат по-малко части, които се нуждаят от смяна в сравнение с лазерните принтери, а нашите печатащи глави не са консумативи. Това намалява влиянието върху околната среда при производството и рециклирането на допълнителни ресурси.

По-малко намеса за по-висока производителност

Конструкцията без нагряване на мастиленоструйните принтери на Epson означава, че има по-малко части, които могат да станат неизправни, което намалява нуждата от намеса. В резултат на това мастиленоструйните принтери на Epson предлагат надеждност и значително намаляване на времето на престой.

Открийте предимствата на технологията без нагряване на Epson

Открийте идеалния принтер с нашия инструмент за намиране на принтери.

Разглеждане на гамата

Свържете се с нас

За повече информация относно решенията на Epson просто попълнете Вашите данни по-долу и представител на Epson ще се свърже с Вас.

Полетата, отбелязани със звездичка (*), са задължителни.
Свържете се с нас