КЪМ БЪДЕЩЕТО НА ПЕЧАТАНЕТО С ТЕХНОЛОГИЯ БЕЗ НАГРЯВАНЕ

Мастиленоструйните принтери на Epson използват по-малко мощност, спестявайки енергия.

© Jasper Gibson

Технология без нагряване

Няма как да отречем факта, че сме изправени пред глобална климатична криза. Освен ако нещата не се променят, скоро ще видим някои драстични промени в екосистемите на нашата планета. Едно от нещата, които можем да променим, е как консумираме енергия.

Изгарянето на изкопаеми горива за създаване на електричество произвежда огромни количества CO2. В момента като компания и частни лица трябва да действаме, за да пестим енергия и да започнем да използваме възобновяеми енергийни източници. Да вземаме устойчиви решения сега не е избор, а необходимост.

Време е за TURN DOWN THE HEAT. Преминете към технология без нагряване за ниска консумация на енергия. Дори и малката промяна може наистина да помогне. Ако всеки на планетата направи малка промяна, това може да има огромно положително въздействие. Започвайки стъпка по стъпка, можем да променим историята заедно.

Преглед на продукти

TURN DOWN THE HEAT

Epson и National Geographic се обединиха, за да повишат осведомеността за това как намаляване на консумацията на енергия е чудесен начин да сведем до минимум нашето въздействие върху околната среда. В това кратко видео изследователката на National Geographic Кейти Уолтър Антъни обяснява как „топлината унищожава пермафроста. Пестенето на топлина е един от най-добрите начини да сведем до минимум нашето въздействие върху околната среда. Изборът на технология без нагряване за намаляване на консумацията на енергия ще намали емисиите на парникови газове и ще ни помогне да забавим размразяването на пермафроста в Арктика.“

© Jasper Gibson

Сравнение на процеса на печат

Лазерните и мастиленоструйните принтери може да изглеждат еднакви отстрани. Но важното е какво има вътре. Технологията без нагряване на Epson не изисква топлина при изтласкването на мастилото. Вместо това се прилага натиск върху Piezo елемента, който се огъва назад и напред и изтласква мастилото от печатащата глава.

Ползите от технологията без нагряване

Увеличете производителността и намалете влиянието върху околната среда без компромиси.

По-малкият разход на енергия пести енергия и пари

Технологията без нагряване на Epson използва до 83% по-малко енергия1 в сравнение с лазерната технология, защото не използва топлина за загряване. Тъй като мастиленоструйните принтери нямат изпичащ блок, който трябва да се загрее, това води до значително по-ниска консумация на енергия.

По-малко резервни части, по-слабо въздействие върху околната среда

Лазерните принтери обикновено имат повече консумативи и в много случаи се нуждаят от периодична смяна на барабана, предаващия ремък и изпичащия блок. Благодарение на технологията без нагряване, нашите мастиленоструйни принтери произвеждат до 96% по-малко използвани консумативи от лазерните принтери2.

Пестите време благодарение на постоянно високата скорост на печат

Технологията без нагряване не изисква топлина за загряване на устройството, когато се включи или „събуди“ от режим на заспиване. Това означава, че можете да започнете да печатате веднага, което я прави 50% по-бърза от готовност в сравнение с лазерните принтери3.

По-малко намеса за по-висока производителност

Конструкцията без нагряване на мастиленоструйните принтери на Epson означава, че има по-малко части, които могат да се повредят, което намалява нуждата от намеса.

До 83% по-нисък разход на енергия от лазерните принтери1
До 96% по-малко използвани консумативи от лазерните принтери2
До 50% по-бърз от готовност в сравнение с лазерните принтери3

Открийте предимствата на технологията без нагряване на Epson

Открийте идеалния принтер с нашия инструмент за намиране на принтери.

Преглед на гамата
WF-C8190DW

Открийте какво количество CO2 и електричество можете да спестите

При независимите тестове моделите Epson WorkForce Pro използват до 83% по-малко електроенергия в сравнение с лазерните принтери и лазерните копирни машини3. Вижте колко електроенергия и CO2 можете да спестите, като използвате нашия калкулатор.

Научете повече

Свържете се с нас

За повече информация относно решенията на Epson просто попълнете Вашите данни по-долу и представител на Epson ще се свърже с Вас.

Полетата, отбелязани със звездичка (*), са задължителни.

Попълнете това поле
Попълнете това поле
Попълнете това поле
Попълнете това поле
Попълнете това поле
Искам да получавам информация по имейл за бъдещите продукти, промоции, предложения и събития от Epson.
Потвърждавам, че съм на възраст над 16 години.

Научете повече за корпоративната социална отговорност

Околна среда

Всички ние играем роля в изграждането на по-добро бъдеще.

Научете повече

Общество

Поели сме ангажимент да практикуваме безопасен, законен и устойчив бизнес.

Научете повече

Етика

Удовлетворяването и изненадването на нашите клиенти с иновативни продукти и услуги е само началото.

Научете повече

Околна среда

Всички ние играем роля в изграждането на по-добро бъдеще.

Научете повече

Общество

Поели сме ангажимент да практикуваме безопасен, законен и устойчив бизнес.

Научете повече

Етика

Удовлетворяването и изненадването на нашите клиенти с иновативни продукти и услуги е само началото.

Научете повече
  1. На базата на изчисленията на Epson принтерът Epson WorkForce Pro WF-C8190DW използва 83% по-малко енергия в сравнение с HP Color LaserJet Enterprise M750dn, най-продаваният модел в сегмента A3+ цветни еднофункционални принтери от 21 до 30 стр./мин (IDC, Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, пратки за четвърто тримесечие на 2015 г. до трето тримесечие на 2019 г., публикувани през второто тримесечие на 2020 г.). Методология, базирана на „Типично потребление на енергия“, дефинирана и/или симулирана с позоваване на процедурата за изпитване ENERGY STAR и представена в kWh годишно. Икономията на CO2, изчислена като пропорционална на енергоспестяването, въз основа на средно генерирано на територията тегло на CO2 на kWh използвана електроенергия.
  2. Сравнение на мястото за съхранение въз основа на изчисленията на Epson за нуждите от място за съхранение за пакетни консумативи, достатъчни за отпечатване на 6 000 страници на 12 еднофункционални и многофункционални (3 в 1) принтера, избрани измежду най-продаваните 50% от черно-бели лазерни принтери A4 (клас под 20 стр./м), посочени в IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker 2019, данни за второ тримесечие на 2017 г. Средният обем и производителност на тонер пакетите за всеки модел беше изчислен от Epson с помощта на размерите на тонер пакетите и брой на тонер пакетите, публикувани от производителя за всеки модел (към август 2019 г.). Действителният размер и брой на необходимите тонер касети варира в зависимост от модела на лазерния принтер. Посочените консумативи за брой отпечатани страници на EcoTank са симулирани стойности, изчислени от Epson въз основа на методологията ISO/IEC24711, използвайки метода на изпитване ISO/IEC19752.
  3. Въз основа на изчисленията на Epson, спестяването на време за мастиленоструйни бизнес принтери, изчислено в сравнение със средното най-ниско „време за печат/копиране“ на лазерни бизнес устройства („от предишно задание“, „от състояние на готовност“ или „от състояние на заспиване“), според данни на ENERGY STAR, добавено към времето, необходимо за отпечатване на максимална скорост на останалите страници в средно голямо задание за печат в офис и умножено по средния брой задания за печат годишно, според Keypoint Intelligence. Моделите лазерни принтери са идентифицирани чрез IDC, Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, пратки от трето тримесечие на 2016 до второ тримесечие на 2020 г., публикувано през второто тримесечие на 2020 г.