Кажете „Сбогом!“ на касетите с мастило

Спестете до 90% от разходите за печат1

Представяме Ви принтерите EcoTank

Търсите възможност за най-ниски разходи?

Нашата иновативна гама EcoTank осигурява несравнима цена на страница благодарение на намалението на разходите за мастило с 90%1. Резервоарите за мастило с ултрависок капацитет и възможност за допълване позволяват безпроблемно отпечатване на хиляди страници без нужда да се сменят касети с мастило.

Какво е EcoTank?

Един принтер EcoTank е фундаментално различен от повечето принтери – вместо касети с мастило той включва голям резервоар за мастило, който можете да допълвате с мастило от включените бутилки с мастило. От самото начало имате достатъчно мастило, за да отпечатате до 14 000 страници2 – а това означава, че пестите пари и време, понеже не сменяте често касетите. Настройката е проста, допълването е безпроблемно и надеждно и осигурява страница след страница качествени разпечатки.

ОТПЕЧАТАЙТЕ НАД 500 ЧЕРНО-БЕЛИ СТРАНИЦИ ЗА 2 ЛВ.4

ОТПЕЧАТАЙТЕ НАД 500 ЦВЕТНИ СТРАНИЦИ ЗА 4 ЛВ.4

Калкулирайте колко можете да спестите с принтерите EcoTank от Epson

 1. Изберете модел EcoTank от Epson и го сравнете с един от 20-те най-продавани принтера
 2. Кажете ни колко страници искате да печатате на месец и колко години искате да използвате принтера.
 3. Щракнете върху „ИЗЧИСЛЯВАНЕ“

Защо да изберете EcoTank

Глобален пазарен лидер

Epson беше първата компания, която предложи специално създадени принтери без касети с мастило и сега компанията е номер 1 доставчик в света на принтери с резервоари за мастило5. В света са продадени над 60 милиона принтера EcoTank6.

По-бърз от конкурентните модели7

Независимо колко мастило е нужно за даден документ, EcoTank осигурява време на отпечатване на една страница, което е по-кратко от най-близките конкурентни модели7. Щракнете тук, за да видите видеоклипове за скоростта на печат на EcoTank.

Интелигентно проектиран

При най-новото ни поколение специално създадени принтери EcoTank резервоарът за мастило е позиционирано отпред на принтера. Този нов дизайн е компактен, предоставя лесен достъп за допълване и ясен изглед на нивото на мастилата. Има и подобрена система за пълнене с мастило и нови бутилки, специално проектирани, за да се намали рискът от разливане.

Надеждност

За разлика от други производители, печатащите глави на Epson са стационарни. Няма да се налага да отделяте пари за смяна на печатащата глава или да изпитвате неудобството от монтиране на такава.

Спокойствие

Получете спокойствие с промоционална удължена тригодишна гаранция.

По-голям избор

Epson предлага по-голям избор на модели с резервоари за мастило от всеки друг доставчик. Получете EcoTank, който съответства на нуждите Ви, от колекциите за всеки ден, фото и бизнес.

Представяме Ви гамата

Всекидневен печат

Печатайте, сканирайте и копирайте лесно с принтерите EcoTank за дома.

Печат с бизнес качество

Справете се със задачите ефективно с тези ориентирани към бизнеса EcoTank модели.

Фотопечат

Произвеждайте невероятни, гланцови снимки и се насладете на богати и ярки цветове.

Черно-бели принтери EcoTank

В рамките на 3 години можете да спестите до 50% от разходите за печат в сравнение с черно-белите лазерни принтери9.

Сравняване на продукти

Спецификации
Функции „всичко-в-едно”
Свързване
Макс. размер на хартията
Двустранен печат
Автоматично документоподаващо устройство
LCD екран
Система за лесно допълване
Мобилен печат
Производителност на включената бутилка с мастило2
Производителност на резервната бутилка с мастило2

Зад кулисите

Какво е усещането да си на снимачната площадка с Юсейн Болт?

Вижте нашата галерия:

Печат от мобилни устройства и още

Със серията компактни многофункционални устройства на Epson с Wi-Fi печатането от мобилни устройства може да бъде бързо и лесно. Вече няма нужда да сте вързани за бюрото – изпращайте задания за печат от таблета или смартфона си чрез Wi-Fi и серия безплатни приложения за мобилен печат8.

 • Epson Smart Panel app
 • Приложение Epson Creative Print
 • Печатайте снимки от Facebook
 • Email Print
 1. На базата на изчисленията на Epson, намалението в средните разходи на страница и средния брой касети с мастило, необходими за отпечатването на същия брой страници като бутилките с мастило EcoTank 101 и 103. Сравнение между средния брой отпечатани страници (A4 при ISO/IEC 24711) на серията бутилки EcoTank 101 и 103 и оригиналните консумативи (IDC, Hardcopy Peripherals Consumables Tracker, доставки за 2021 г., публикувано през първото тримесечие на 2021 г.), използвани в 25-те най-продавани принтери с мастиленоструйни касети A4 под 100 евро (без данъци) в Чехия, Унгария, Полша и Турция (IDC, Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, доставки за 2021 г., публикувано през първото тримесечие на 2021 г.). Разходите на страница се изчисляват като се разделят съответните приходи от продажби на бутилки/касети и общия брой отпечатани страници върху броя продадени устройства.
 2. Посоченият брой на отпечатаните страници е екстраполиран въз основа на оригинална методология на Epson от симулация на отпечатване на тестови шаблони по ISO/IEC 24712. Посоченият брой на отпечатаните страници НЕ E базиран на стандарт ISO/IEC 24711. Посоченият брой на отпечатаните страници може да варира в зависимост от изображенията, които печатате, вида хартия, който използвате, честотата на печат и условията на околната среда, като например температура. По време на първоначалната настройка на принтера се изразходва малко количество мастило за запълване на дюзите на печатащата глава, така че броят отпечатани страници с първоначално приложения комплект може да бъде по-нисък.
 3. За всички модели без L805, L810, L850, L7160, L7180: Среден брой нужни касети/реализирани икономии при отпечатване на същия брой страници с включените бутилки с мастило със серията EcoTank (без L805, L810, L850, L7160), без да се смята цената на хардуера. Сравнението е между средната стойност за формат A4 със серията EcoTank спрямо средната стойност за 10-те най-продавани модела в Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка за периода април 2017 г. – март 2018 г. Разходи за печат, калкулирани за частта стандартни и XL касети за същия референтен период за пазарите в Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка. Средната продажна цена е калкулирана чрез разделяне на сумата на приходите на броя единици. Данните за производителност на касетите с мастило са взети от уеб сайтовете на съответните производители. За моделите L805, L810, L850, L7160, L7180: Средна стойност за реализирани икономии при отпечатване на същия брой страници с включените бутилки с мастило със серията EcoTank, без да се смята цената на хардуера. Сравнението е между средната стойност за формат A4 със серията EcoTank спрямо средната стойност за 10-те най-продавани модела в Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка за периода април 2017 г. – март 2018 г. Разходи за печат, калкулирани за частта стандартни и XL касети за същия референтен период за пазарите в Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка. Средната продажна цена е калкулирана чрез разделяне на сумата на приходите на броя единици. Данните за производителност на касетите с мастило са взети от уеб сайтовете на съответните производители.
 4. Броят отпечатани страници е въз основата на най-високата цена на страница (CPP) за сериите бутилки с мастило 101, 103 и 664 на Epson. CPP се изчислява въз основата на общата комбинирана цена от препоръчителните цени за бутилките с циан, магента и жълто мастило за цветни страници или препоръчителната цена на бутилката с черно мастило за черно-бели страници, разделена на публикувания брой отпечатани страници. Препоръчителните цени са от август 2018 г.
 5. На базата на информация за обема на продажби от IDC WW HCP Tracker (данни от 4-то тримесечие на 2018 г.).
 6. Кумулативни продажби на принтери Epson с резервоар за мастило от 2010 г. до 2021 г. въз основа на данни за вътрешни пратки на Epson.
 7. Въз основа на сравнително тестване на производителността, Epson L3150/L4160 срещу HP Smart Tank Wireless 515 и Canon G3411/G6040, тестове за продуктивност за една страница, Keypoint Intelligence – Buyers Lab (BLI), февруари 2020 г. Най-краткото време за отпечатване на една страница, сравнено с тествани конкурентни A4 Wi-Fi мастиленоструйни „3 в 1“ OEM системи с резервоари за мастило. За пълни резултати и подробности на тестовите условия прочетете отчетите на Buyer Lab, които може да намерите тук: Buyers lab report - Epson L3150.pdf, Buyers lab report - Epson L4160.pdf. Epson е регистрирана търговска марка, EXCEED YOUR VISION и логотата се регистрирани търговски марки на Seiko Epson Corporation. Всички други търговски марки са собственост на съответните притежатели и се използват само за идентификационни цели.
 8. Необходима е безжична връзка с интернет. За повече информация и подробности за поддържаните езици и устройства посетете www.epsonconnect.eu
 9. Икономиите, постигнати за 3 години при отпечатване на 406 страници на месец. Сравнението на разходите включва цените на включения хардуер и резервните бутилки с мастило/касети за тонер. Сравнението на цените на хардуера е направено въз основа на първоначалните цени на бутилките с черно мастило на Epson M1100 и средната цена на оригиналните касети с черен тонер от най-големия наличен брой отпечатани страници за най-продаваните 77% от еднофункционалните черно-бели лазерни принтери с формат A4 (скорост на печат под 20 стр./мин) в Гърция, Чехия, Унгария, Полша, останалата част от Югоизточна Европа, Румъния, Словакия, Словения и Турция за периода януари – декември 2018 г. Сравнението на разходите за печат е направено въз основа на първоначалните цени на бутилките с черно мастило на Epson (серия 110) и средните цени на оригиналните касети с черен тонер от най-големия наличен брой отпечатани страници за най-продаваните 77% от еднофункционалните черно-бели лазерни принтери с формат A4 (скорост на печат под 20 стр./мин) в Чехия, Унгария, Полша и Турция за периода януари – декември 2018 г. Производителност на касетите с тонер за лазерен принтер на конкурентите според уеб сайтовете на производителите.